Hlavná stránka

Projekty Erasmus+ ako súčasť vzdelávania na SOŠ Handlová

Stredná odborná škola Handlová získala v roku 2015 za niekoľkoročnú úspešnú realizáciu medzinárodných projektov Leonardo, Comenius a Erasmus Chartu Erasmus+ v oblasti odborného vzdelávania a prípravy. Tento významný certifikát kvality projektov nám umožnil začleniť mobility študentov do praktickej prípravy ich vzdelávacích programov až do roku 2020.

Vo výzve Erasmus+ pre rok 2016 sme uspeli s projektom „My vieme - vy viete, ale spolu dokážeme viac“. V tomto projekte vycestuje celkom 81 študentov a pedagogických zamestnancov na odborné stáže do 3 krajín s celkovým grantom 146 965 €. Našimi osvedčenými partnermi sú Coleg Cambria Wrexham, Veľká Británia, SOUe Plzeň a SSEE Sokolnice v Českej republike. Tešíme sa na spoluprácu s novými partnermi Tallinn Polytechnic School a Haapsalu Kutsehariduskeskus Haapsalu Vocational Education and Training Centre v Estónsku.

Odborné stáže sú určené pre všetky študijné odbory, prednostne pre žiakov 3. ročníkov v školskom roku 2016/17. Prvé výberové procedúry na mobility budú prebiehať už v júni 2016. Hlavnými kritériámi výberu sú priemerný prospech, absolvovanie vstupných testov z odborných predmetov a anglického jazyka.

Veríme, že aj tento projekt bude mať vysokú pridanú hodnotu pre všetkých stážistov a prispeje k rozvoju školy a kreditu vzdelávania. Každý účastník obdrží Europas Mobilta a Certifikát o stáži, ktorý môže využiť pri svojej profesijnej kariére.

Ing. Dežerická Janka,
koordinátor projektu Erasmus+

 
Čo si vo svojom živote ceníte najviac?