Hlavná stránka

Erasmus+

Odborná stáž študentov vo Wrexhame, Veľká Británia

V dňoch 25. 4. 2015 – 9. 5. 2015 sa 12 študentov Strednej odbornej školy Handlová zúčastnilo odbornej stáže v škole Coleg Cambria v meste Wrexham. Stáž sa konala v rámci projektu Erasmus+ kľúčovej aktivity KA1. Cieľom odbornej stáže bolo nielen zlepšiť jazykové zručnosti a kompetencie študentov, ale aj získať nové vedomosti a hlavne skúsenosti v odbore.

Pracovný program bol veľmi pestrý a zaujímavý. Študenti chodili každý deň do školy, niektoré hodiny absolvovali spolu s anglickými študentami. Na hodinách pracovali pod vedením lektorov, robili mnohé zaujímavé veci – fotenie v exteriéri, spracovanie materiálu v grafických programoch, spracovanie videa a mnohé iné. Okrem aktivít v škole, študenti poznávali aj kultúrne, historické a prírodné zaujímavostí tejto krajiny.

 

Odborná stáž sa v plnej miere započítava do prípravy na povolanie, významným spôsobom ju obohacuje o praktické zručnosti z reálnej praxe ako "Best Practice". Rozvíjajú sa pritom aj sociálne kompetencie študentov ako aj zodpovednosť a samostatnosť v novom prostredí.

Anglickí lektori veľmi pozitívne hodnotili prácu našich študentov, boli prekvapení z množstva vedomostí, ktorými sa študenti prezentovali. Bolo veľmi príjemné počúvať takéto hodnotenia a chcela by som poďakovať všetkým kolegom, ktorí zodpovedne študentov na odbornú stáž pripravili.

Ďakujem predovšetkým kolegyni Ing. Janke Dežerickej za veľkú pomoc počas stáže, ako aj všetkým študentom za ich zodpovedný prístup na odbornej stáži a reprezentáciu našej školy. K úspešnému uskutočneniu tohto projektového stretnutia prispela výborná spolupráca s Národnou agentúrou Programu celoživotného vzdelávania, podpora vedenia našej školy a v rozhodujúcej miere finančný príspevok Európskej únie.

Ing. Martina Kovalčíková

 
Čo si vo svojom živote ceníte najviac?