Hlavná stránka

Pracovný pobyt pedagógov v Plzni

V dňoch 24.11. 2014 – 29.11. 2014 desať pedagógov Strednej odbornej školy v Handlovej v rámci programu ERASMUS - PROGRAM MOBILITY PRE ZAMESTNANCOV V OVP navštívilo Stredné odborné učilište elektrotechnické v Plzni.

Po úvodnom privítaní otvoril stretnutie zástupca riaditeľa pre praktické vyučovanie Bohumír Sobotka. Prítomných oboznámil so školou, s učebňami teoretického vzdelávania i praktického vyučovania, predstavil vzdelávacie programy SOUE v Plzni.

Program stáže bol zaujímavý (odborný seminár Podpora technického vzdelávania, seminár Kontinuálne vzdelávanie pedagógov v ČR, odborné exkurzie na pracoviskách sociálnych partnerov SOUE Plzeň...) Okrem pracovných aktivít mali pedagógovia možnosť spoznať kultúrne a historické pamiatky mesta Plzeň a blízkeho okolia. V rámci voľného času navštívili hlavné mesto českej republiky – Prahu, kde si so záujmom prezreli mnohé historické miesta.

 

Posledný deň stretnutia patril diskusii o aktivitách projektu, o problémoch v oblasti regionálneho školstva v ČR a SR, vyhodnoteniu splnenia cieľov stáže.

Mobilita zamestnacov umožnila učiteľom získať ďalšie informácie o prognózach odborného vzdelávania v Čechách a na Slovensku, vyskúšať si výučbu v jazykovo príbuznej krajine, poznávať pracovný režim a pracovné podmienky v Českej republike s dôrazom na zamestnávateľov Západočeského kraja.

Pedagógovia získali cenné praktické skúsenosti s odbornou prípravou žiakov vo vybraných odboroch v dvoch krajinách (ČR, SK) a v školách, ktoré majú rôzne skúsenosti s tvorbou obsahu odborného vzdelávania. Všetky tieto poznatky, praktické a osobné skúsenosti, učitelia premietnu do teoretického a praktického vyučovania formou implementácie poznatkov modifikovaných pre konkrétne podmienky našej školy.

Projekt splnil ciele a očakávania zúčastnených pedagógov.

 
Čo si vo svojom živote ceníte najviac?