Hlavná stránka

Projekty európskeho významu

Stredná odborná škola Handlová pokračuje aj v tomto školskom roku v dlhoročnej tradícii úspešnej realizácie projektov medzinárodného významu, ktoré sa stali neoddeliteľnou súčasťou moderného vzdelávania. Zapojili sme sa do nového programu Erasmus+ Program EÚ pre vzdelávanie, odbornú prípravu, mládež a šport, ktorý vyhlásila Európska únia na roky 2014 – 2020.

Naša škola bola úspešná hneď v dvoch kategóriách Výzvy 2014:

v kategórii KA1 pre odborné vzdelávanie a prípravu – Mobility jednotlivcov
a v kategórii KA2 pre školské vzdelávanie – Strategické partnerstvá.

Projekt Internacionalizácia odborného vzdelávania je zameraný na zvýšenie odborných zručností a jazykových kompetencií žiakov v odboroch bilingválna obchodná akadémia, mechanik počítačových sietí, elektrotechnika, mechatronika a technické lýceum. Do projektu sú zapojení aj pedagógovia, ktorí majú záujem naďalej získavať nové skúsenosti a vyučovacie metódy a zapracovávať ich do vzdelávacích programov. Celkom v tomto projekte vycestuje 94 účastníkov.

 

Projekt Bezpečná energia a vytvorené strategické partnerstvo škôl má posilniť ekologické správanie jednotlivca a zvýšiť záujem študentov o riešenie tejto otázky a zmeniť ich postoj v správaní sa k životnému prostrediu. Chceme na problematiku poukázať z globálneho aspektu, v medzinárodnom meradle tak, aby účastníci pochopili, že toto je celosvetový problém. Výstupom projektu bude publikácia Bezpečná energia a multimediálne DVD, ktoré využijú učitelia pri vyučovaní enviromentálnych tém.

Partnermi projektov sú školy Coleg Cambria Wrexham, Střední odborné učiliště Plzeň, Integrovaná střední škola Sokolnice, Model High School of Mathematics Academician Kiril Popov Plovdiv a Maltepe anadolu Lisesi Istanbul.

Oba projekty sú dlhodobé a ich aktivity naplánované až do roku 2016. Ich realizácia sa už začala. V súčasnosti 12 žiakov odboru bilingválna obchodná akadémia a 2 pedagógovia sú na trojtýždňovej stáži vo Wrexhame. V novembri 2014 vycestuje skupina 12 žiakov odborov mechanik počítačových sietí, mechatronika a technické lýceum na pobyt do Plzne.

Aktuálne informácie o priebehu a výsledkoch projektov sa dozviete na webovej stránke Strednej odbornej školy Handlová.

Ing. Janka Dežerická
koordinátor projektu

 
Čo si vo svojom živote ceníte najviac?