Hlavná stránka

Medzinárodná súťaž IT Junior 2015 v Prahe – 2. miesto pre SOŠ Handlová

Martin Tonhauzer a Andrej Koberčík - študenti odboru mechanik počítačových sietí sa v dňoch 28. až 29. mája zúčastnili dvojdňovej súťaže IT Junior 2015 v Prahe a získali veľké uznanie. Ako nováčikovia na 5. ročníku tejto medzinárodnej súťaže obsadili 2. miesto.

 

Študenti odboru mechanik počítačových sietí SOŠ Handlová sa zúčastnili už viacerých medzinárodných súťaží: 2008 FIT VUT Brno, 2009 FIIT STU Bratislava, 2010 Debrecín Maďarsko, 2011 Politehnica University of Bucharest Rumunsko. Všade patrili medzi najlepších. Môžem potvrdiť vysokú medzinárodnú úroveň súťaže IT Junior 2015. Veľkým prínosom bola hlavne možnosť súťažiť v laboratóriách FIT ČVUT Praha v rámci druhého súťažného dňa. Súťaž tentokrát vyžadovala oveľa širšie znalosti z IT vrátane programovania, hardware a software, nielen siete. Výbornú úroveň celej súťaže dosiahli aj všetky sprievodné akcie ako veľkoplošné zobrazovanie s rozlíšením 8K v SAGElabe, konštrukcia a programovanie NAO robota alebo prehliadka hlavného mesta Prahy.

Pre Martina a Andreja to bola prvá možnosť na vlastnej koži si porovnať vedomosti a zručnosti z IT na takejto vysokej medzinárodnej úrovni a prežiť niekoľko zaujímavých dní v Prahe. Pokiaľ by sa organizátori rozhodli pozvať nás aj na budúci ročník, a našli by sa aj nejakí sponzori, radi sa zúčastníme.

Handlová 31.5.2015

Ing. Ján Krausko
Cisco Academy Handlova
SOŠ Handlová, Slovakia

 
Čo si vo svojom živote ceníte najviac?